Det löser sig

Alltså livet… Saker börjar ordna upp sig. Hela året har varit ett jävla stressmoment men nu snart är det slut på det tråkiga.

– Rättsprocessen är förlikad (dåligt men okej ändå). Har betalat slutfakturan till advokaten imorse och det känns bra att ha det officiellt avslutat. Och nej, det är ju inte jag som ska betala advokaten men det är ingen annan som har råd just nu så jag får lägga ut på obestämd framtid.

– Jobbet känns väl okej. Fick idag en löneförhöjning på tusen kronor i månden vilket är ett jävla skämt men med tanke på att jag typ inte gör någonting förutom privata saker på arbetstid så kan jag liksom inte motivera en högre höjning. Fick ju högre lön i Oktober och denna är retroaktiv sen Januari så jag är väl nöjd. Det är okej. Ny titel som precis likt den förra inte betyder någonting alls. Men oh well. Efter senaste årens stress är det skön att kunna ta det lugnt och andas ut.

– Fått låna pengar av syrran till insatsen av lägenheten. Mkt dåligt egentligen men har ju inte så mkt val liksom.

– Möte m banken på fredag. Hoppashoppashoppas de kan höja lånet lite istället för exakta summan för lägenheten. Ska försöka skylla på renoveringar och se om de går med på det… Skulle verkligen vilja kunna betala av syrran typ hälften direkt för då blir det hanterbart. Fingers crossed!! Det känns relativt positivt iaf.

– Får inte tag på målaren. Efter målaren bokar jag flyttfirma. Mina vänner är ibland underbara och ibland så oerhört jävla ohjälpsamma så jag har bestämt mig för att sluta tro att folk ska hjälpa till och istället kasta pengar på folk som har det som yrke. Det får vara värt med iom the peace of mind det ger mig. Jag är en constant worrier och måste verkligen sluta med det så då får man se till att lösa problemen själv. Känns bra och med rut blir det inte så farligt dyrt. Cirka 2000 kr har jag räknat med och det är det verkligen verkligen värt.

– Har pack-kaos hemma. Började redan innan semestern och sen kom jag hem och jag har nu jet lag och är allmänt astrött så får inget gjort. Men det var supersmart att packa fem kartonger innan semestern för nu känner jag mig absolut inte lika stressad. Överskåpen är tomma och garderoberna är glesa och köksgrejerna måste jag ju ha framme tills flytten men det är ändå bara två skåp så det känns inte jobbigt alls. Jippie för det. Tror inte jag når mitt mål av att bara ha tio flyttkartonger men det kommer ändå vara färre än femton. Har sett massor av saker jag kan sälja av men har bestämt mig för att inte stressa med allt det nu så jag packar och får sälja efter flytten. Det finns tid. Med flyttfirma är det ju inte heller stressen av att orka bära själv. Men kommer verkligen inte sluta rensa… Kommer ju bo 15 kvm mindre och jag tror det kommer kännas fint att äga mindre då. Jag vet ju helt säkert att högtalare, balklänning samt en del böcker ska bort. Det är ju 1-2 flyttkartonger bara där. Målet på att äga max 10 kartonger känns väldigt nära. Vad blir nästa mål när jag nått det? Eller jo, bara 100 böcker-målet också. Kanske dags att börja fokusera på det? Sen finns det ju massa toiletries jag kommer använda upp och inte ersätta (provar exempelvis just nu fem olika ansiktsmasker och kommer bara köpa om en eller två när de är slut). Har även börjat gräva i mina sentimentala saker och börjat släppa taget om typ… gosedjur. Bättre att de är hos någon som uppskattar dem istället för att ligga och damma i en låda längst ned i garderoben. Tror det finns ett par jag kommer vilja behålla som typ dockan som min dagisfröken sydde för att likna mig och grisen Nasse men det finns rätt många andra jag kan ge bort också. Har ju börjat skriva ned vissa dagböcker i wordpad och det finns ett par till jag kan göra det med och sen slänga originalet. Vissa från när jag var barn och så vill jag behålla men vissa är liksom inget speciellt så varför spara? Det är ju över en hel låda full. Skulle vara nice om de faktiskt fick plats i lådan. Eller kanske i en mindre låda. Vi får se. Stressar iaf inte. Är på en relativt bra nivå även om jag fortfarande känner att det är så mkt saker. Vet att jag äger mycket mindre än genomsnittspersonen men för MIG är detta fortfarande onödigt mycket prylar. Min preferens. Gillar att känna mig lätt och mobil och ostressad.

– Ska försöka få över brorsan för att plocka ner lampor jag inte når. Gärna typ denna vecka. Vardagsrum och sovrum bara. Resten av lamporna behövs än så länge. Ska även kolla om han har skruvdragare för att senare ta ned gardinerna. Men vill inte göra det förrän närmre flyttdatum.

– Är så sjukt pank. Länge sen jag var såhär fattig… Men jag tänker att min närmaste tid ska gå åt till att komma igång med lite träning, packa hemma och kanske läsa lite tidningar/böcker så det minskar i antal. Och det kostar ju ingenting. Har bara tre tidningar – de borde jag kunna läsa och göra mig av med denna vecka. Har även påbörjat en lättläst bok jag är rätt säker på att jag inte vill behålla så den ska också väck innan flytten. Ska äta upp allt ur frysen vilket är lägligt nu när jag är fattig. Heh. #positivchey Har faktiskt cirka 5000 kr mer kvar än jag räknat med så jag kanske till och med kan betala av lite på kreditkortet. Har cirka -15 000k på kredit men det tar ju MAX två månader att betala av så förstår inte varför jag känner mig så sepestressad över det. Gah. Pankelipank.

– SEMESTERN!! Ohmygosh. Vilken resa. San Francisco – Las Vegas – Grand Canyon – Los Angeles – Redwood National Park – San Francisco. Det var svinkul. Har jordens jet lag nu och känner mig som ett litet vrak… Men förhoppningsvis ger det med sig om ett par dagar. Vill tillbaka till LA typ pronto. Och till SF typ… någon gång.

– Har en ny bae. Han är 27 och vet inte vad han heter i efternamn eller vad han jobbar med men han har en jävligt snygg kuk och knullar som jag älskar så … ja. Spela roll vad han heter i efternamn? Hehe. Jag gillar honom men han har typ aldrig tid så jag går mest och är frustrerad och tänker på hans kuk. Vi sågs igår och det var så sjukt nice verkligen. Kan fan inte skriva om det för jag orkar inte bli mer frustrerad än jag redan är. Vi kanske ska ses på söndag. Hoppas!

– Är så megatrontrött. Kan gå hem från jobbet om en timme. Zzzzz. Ska sova någon timme och sen försöka packa lite. Fan. Måste hämta kartonger ur källaren. Och tejpa upp en skylt. Jobbigt värre.

Nä, nu måste jag kanske arbeta lite. Men bara lite!

Annonser

2 thoughts on “Det löser sig

  1. Honey skriver:

    Så kul att semestern blev bra! Jag älskar ju Vegas (gatudrinkar ftw!) men hade gärna åkt tillbaka till SF också, tyckte det var himla fint där. Ganska avis på din Hok-sighting också, om man säger så…
    Sjuk sen kommentar den här gången också, tänker ju hela tiden att jag ska säga något på Messenger och så blir det aldrig av ;)

    • damp skriver:

      Haha lugnt, jag är ju tydligen sjukt långsam på att svara ändå… SF verkade så himla mysigt verkligen. Älskade att bara promenera omkring. Mina vänner var inte så sugna på Castro area så jag MÅSTE ju tillbaka bara för att uppleva det. Dags att börja spela på lotto…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s