Häj

Egentligen är jag svintrött och borde inte sitta och pilla med bloggy men jag fick feeling. Har storstädat bland inläggen och orkar helt enkelt inte kolla på de sista nu för klockan var läggdags för säkert tre timmar sen. Rensade alla foton och länkar och allt möjligt. Fint det. Vill ju börja skriva igen. Saknar det. Och nu är jag inte överarbetad och supertrött hela tiden. Min hjärna fungerar nästan igen.

Saker går sämre än vanligt men konstigt nog mår jag bra ändå. Orkar inte lista allt för det är SJUKT deppigt men ja. Life goes on.

Någonting liksom föll på plats under senaste resan i LA. Den där stabila känslan jag brukar ha på semestern följde med på flygresan över atlanten och liksom bosatte sig. Det känns fint.

Min dator kraschade förra veckan och hade det hänt för ett år sen hade jag väl brutit ihop och gråtit och hade haft megratronångest eftersom jag inte gjort back-up på säkert ett år. Nu blev jag mest irriterad och köpte skruvmejsel-set och skruvade ur hårddisken på den tvärdöda datorn och köpte en cool sladd och sen köpte jag bestämt en ny laptop en kompis rekommenderade utan att ha beslutsångest eller googla sönder mig och så lyckades jag rädda all data. Dagen efter slängde jag gamla datorn i elskroten. Det känns fint att vara någorlunda stabil. Känns som att det var evigheter sen jag mådde stabilt.

Började ordna filerna litegrann och sen började jag rensa mailen ner till en sida och rensa messenger men det var så mycket att jag gav upp och sen spillde det över här. Fint det. Mycket kvar att göra fortfarande men detta var en bra början. Deklarationen bör dyka upp snart och 2017 råkade jag ju ha tre anställningar (! Bara två jobb dock. Gamla, konsult på nya och nya.) och lägenhetsköp som givetvis innebar banklån och ränta. Jag hoppashoppashoppas jag får tillbaka pengar. Gärna en stor hög.

Kan inte ens minnas senast jag var såhär fattig. Haha. Hade ju planerat att betala av det sista från LA-resan på Decemberlönen… Sen slutade ju spisen fungera så det blev gaskille, ny spis samt elektriker. Och sen datorkrasch på det vilket innebar inköp av ny dator. Kreditkortet hade en högre balans än vad jag tjänar innan skatt. LOLZ. Alltså dålig ovana att lita på kreditkortet men praise the lord att jag har ett med hög kreditgräns. Har ju 50 000 kr i kredit och betalar noll i ränta två ggr om året. Oftare än så missbrukar jag inte lilla kortet. Nu när jag fått Januarilönen minns jag att jag var ju sjuk en vecka så sjukavdraget hade ju dålig timing. Whatevs. Har betalat alla räkningar och slängde in 15 000 på kreditkortet så balansen är iaf inte femsiffrig längre. Borde ändå ha lite köpstopp för behöver ingenting så det passar ju bra.

Det känns lite jobbigt att inte ha något väsentligt sparkonto efter att jag köpte lägenheten och att liksom ligga på minus nu i två månader i rad. Men ingen ångest. Det löser sig. Får ju lön varje månad och saker får helt enkelt sluta gå sönder nu så jag slipper lägga ut massa dyra pengar på det.

Kan bli lite stressad när jag tänker att jag vill resa, jag vill platsbygga ett skåp för att gömma mitt fula elskåp, vill bygga hyllor i garderoben, vill täcka fula fylletatueringen från Hollywood (!!) och kontot liksom ekar tomt. Men äsch, det löser sig. Tids nog hinner jag med allt. :)

Det är fint. Att inte må så superdåligt längre. Att känna att fötterna står på marken och liksom inte dinglar löst eller svingas upp långt över huvudet hela tiden. Ovant men nice.

Är ju fortfarande trött och har hälsoproblem men jag försöker ta hand om mig själv. Ska till lab och lämna in tester imorn, har börjat använda ngn specialkräm idag och läkarbesök på torsdag. Jobbet har fancy sjukvårdsförsäkring och det är nice. Inte så nice att de tror att jag har magsår/blöder i magen, men jag har inte ont längre så tänker att allt är fine där. Blodvärdena är ju sämst som vanligt som gör att jag inte har samma energi som jag brukade, men det har jag vant mig vid. Måste börja behandla mig själv som en ”spoonie” med kronisk sjukdom för det är ju faktiskt vad jag har. Eller, tre år nu iaf. Jag sover bättre och tar tupplurar om jag tappar orken. Ibland är det så enkelt som att äta något. Har nog varit döv/blind med flit inför mycket av mina problem men jag är bättre på att lyssna nu. Hetsar inte mig själv med träningen heller – även om jag givetvis vill komma igång igen.

Rensar som vanligt hemma. Känner mig konstigt nog väldigt osentimental. Antar att det är lite bundet till att känna sig emotionellt stabil. Mår man bra behöver man inte så mycket. Hejdar mig från att ge bort allt jag äger för osäker på om jag kanske skulle ångra det. Men lite grejer ryker ändå. Saker jag trodde jag ville spara. Bo på 31,5 kvm har ju sina begränsningar och jag tror det är bra för mig att bo såhär litet ett tag. Skala bort ytterligare ett lager. Ett köksskåp är redan tomt trots att jag har så få. Dock är överskåpen över garderoberna överfulla. Borde verkligen googla fram en bra foto-scanner så jag kan ta mig an det lilla berget. Drömmen skulle ju vara att scanna majoriteten av bilderna och trycka lite fotoböcker. Det skulle vara så kul att ha sina bästa bilder i bok-form; lättillgängliga. Dock tror jag inte det kommer hända any time soon. Har så mycket bilder att sortera och ta bort och allmänt bara få ordning på att det känns som ett evighetsprojekt.

Jag läser böcker igen. Har bara tre stycken kvar i sovrumsfönstret och sju-åtta böcker som är double stacked. Det är fint. Kommer kännas minimalistiskt när de är borta. Har som mål att läsa två böcker i månaden så hittills ligger jag ju efter men tror inte det kommer vara några problem att nå målet. Har en lös tanke på att ta upp morfars bokhylla men jag vet liksom inte var den skulle få plats. Borde gå ner och mäta den. Vill ju inte slänga mina fina vinlådor – men de kanske skulle funka i köket som extrahyllor? Tål att funderas på.

Har äntligen målat köksväggen grå också. Ska freecycla resten av färgen. Det är slut med att spara på saker för Mr Justin Case. Det var riktigt nice när gaskillen skulle hit för han bad mig tömma utrymmet under diskbänken innan han kom. Ja, det var en påse med påsar i, en papperskorg och två färgburkar. Tog typ tre minuter att städa undan. Win på den känslan. Nu har jag ställt dit extra städprodukter också för de stod i vägen för dammsugaren. Bara en extra tvättmedel och en propplösare man inte direkt behöver använda här kvar där nu. Yay för det.

Ska måla blompiedestalen ett lager till. Den kommer bli snygg. Lennart (min palm) ska bo på den. Kanske ska försöka stapla alla ”extra” böcker på lilla hyllan under. Tror det blir snyggt samt att det inte kommer se så fullt ut i bokhyllan/sovrumsfönstret då också. Osäker på var jag tänkt ställa den. Har även börjat fundera på att ge bort min pall och köpa en stege istället. Pallen är ändå inte tillräckligt hög och Rille ”förstörde” den när han stod på den med skor på så den är liksom inte FIN längre. Vi får se hur jag gör. Kanske dumt med tanke på att jag är för kort för de höga köksskåpen.

Har ju sen jag flyttade in här känt att det är för mycket möbler och prylar för den här lilla ytan. Det blev mycket bättre när jag förra månaden sålde klaffbordet och gav bort pallarna. Men skulle behöva ta bort lite till för att känna mig nöjd. Jag vill också ha extra möbler när man har besök för nu börjar det finnas plats för besökare. Haha. Men ja ja. Sånt löser sig alltid.

Har tänt ljus och haft myskvällar sjukt ofta denna vinter så har inte längre ett jättelager av blockljus. Nice det. Trots att jag nu bor i bostadsrätt och inget tillfälligt boende någon kan slänga ut en från så mäter jag fortfarande mina ägodelar mentalt. Inte lika mycket som förut men ändå. Gamla vanor osv. Tänker fortfarande i viktmått och vad jag skulle orka bära själv. Därför känns det bra att ha gett bort ett gäng extratallrikar och läst ett gäng böcker och använt upp alla extra städprodukter och eldat alla blockljus. Så töntigt egentligen att detta tar upp hjärnspace men så är det. Blir fortfarande glad när det blir hål i strumpor för har alldeles för många… Även om de nu faktiskt får plats i mina två små korgar. Kanske inte ens äger för mycket strumpor längre? Stressar dock inte över mat längre och att jag inte borde ha så mycket hemma hela tiden. Frysen är full och lilla skafferiet också. Känner noll stress över det; det är bara mysigt att känna att man har lite val.

Det snöar nästan varje dag så ska försöka läsa några böcker till nu medan det är kallt och mysigt att sitta inne. Eftersom jag ändå inte har några pengar denna månad är det ju perfekt tillfälle. Är ju klar med köksmålningen så har inga direkta stora projekt som behöver min tid.

Leker med tanken på att lista allt jag köper/gör mig av med under 2018. Jag är ju ekonom så det ligger i min natur att vilja ha siffror. Haha. Ligger dock efter redan med att skriva ned det, men borde kunna kolla kreditkortet och lista ut allt. Vill se om mina köpvanor ändrat sig. Hade ju skrivit ned det 2015 men det var så otroligt mycket hela tiden. Tror verkligen det är mindre nu. Ska försöka sluta helt med vanan att gå i affärer bara för att. Jag behöver verkligen inget just nu.

Minimalismen känns nära. Om jag läser ett gäng böcker, fortsätter nöta ut kläder (strumpor, leggings, linnen) och använda upp smink utan att köpa nytt och scannar foton är det liksom inte mycket kvar som är ”saker”. Liksom, resväskor och kastruller och sånt ”måste” man ju ha för att leva. Men det andra är ju bara saker man har. Det känns … spännande? Det går ju långsamt nu men jag känner ingen stress. Dock kul att tänka på hur nära jag är.

Nej, nu MÅSTE jag gå och lägga mig. Ska upp om fem timmar. Ouch.

Puss!

Annonser

En tanke på “Häj

  1. Honey skriver:

    Häj!
    Så himla skönt för dig att känna dig stabil. Det låter jättebra. Jag tror att det är just det jag letar efter också…jag brukar säga att jag vill bli glad, men det är nog inte exakt det (även om det inte skulle skada). Jag vill vara stabil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s